Lakásfelújítási támogatás 2021

A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásának feltételeit az 518/2020. (XI.25.) kormányrendelet tartalmazza.

A támogatást az a szülő veheti igénybe, akinél legalább egy gyermek lakóhelye van, illetve a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő, azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak közösen igényelhetik. A támogatást az igénylők összesen egy alkalommal vehetik igénybe.

A támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 millió forint.

Az építési tevékenységek teljesítését igazoló számlaként az igénylő saját nevére szóló, az általános forgalmi adóról szóló törvény hatálya alá tartozó termékértékesítésről, illetve szolgáltatásnyújtásról kiállított, a felújítással kapcsolatos tervezési, építési, szerelési munkálatok tekintetében a vállalkozási szerződés vagy szerződések szerinti vállalkozó által kiállított olyan számla fogadható el, amelyről a vállalkozó az általános forgalmi adóról szóló törvény szerinti adatszolgáltatási kötelezettségét teljesítette.

A támogatás az 5%-os általános forgalmi adó mértékkel kiállított számla vonatkozásában nem vehető igénybe.

A támogatás összegében az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50%-os arányban szerepelhet.

A támogatás a lakáson végzett építési tevékenységek befejezését és a számlák kifizetését követően 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig igényelhető.

Ha kérdése van, forduljon bizalommal irodánk dolgozóihoz. Segítünk eligazodni a jogszabályok „útvesztőiben”!