BABAVÁRÓ TÁMOGATÁS (gépkocsi vásárlás)

A babaváró kölcsön szabad felhasználású, tehát nem kell előre eldönteni – a hitelkérelem benyújtásakor közölni – hogy mire szeretné fordítani a fiatal pár a kapott (esetlegesen 10 millió) pénzt. Azonban kölcsönről van szó, tehát érdemes olyan dologra fordítani, ami később fedezet lehet.

Ha például nagyobb személygépkocsit szeretne, érdemes abba fektetni, ha már van három gyermek vagy most érkezik a harmadik.

A nagycsaládosok maximum 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak személygépkocsi vásárlására. A kapott összeg nem haladhatja meg a vételár 50%-át. Az összeget kizárólag új M1 kategóriába sorolt, legalább 7 üléses autó megvásárlásához, vagy zártvégű lízingszerződéssel történő megszerzésére lehet fordítani.

A kérelmet a vásárlást megelőzően kell benyújtani. Ha a kérelem benyújtása előtt megkötjük a szerződést, elveszik a jogosultság.

Az autóra be kell jegyeztetnünk elidegenítési és terhelési tilalmat a vásárlást követő 3 évre. A kereskedőnek pedig fel kell helyeznie az autóra a „Családbarát Magyarország” logót.

A három év alatt a gépjármű nem értékesíthető, és az üzembentartói jog sem adható át másnak.