Termőföld

×

Termőföld

Termőföld (azaz a mező-, erdőgazdasági hasznosítású föld) fogalmát a 2013. évi CXXII. törvény (a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról) tartalmazza, mely szerint a következő:

Mező-, erdőgazdasági hasznosítású föld a föld fekvésétől (belterület, külterület) függetlenül valamennyi olyan földrészlet, amely az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő (gyep), nádas, erdő és fásított terület művelési ágban van nyilvántartva, továbbá az olyan művelés alól kivett területként nyilvántartott földrészlet, amelyre az ingatlan-nyilvántartásban Országos Erdőállomány Adattárban erdőként nyilvántartott terület jogi jelleg van feljegyezve.

Az új jogszabályi környezet a termőföld megszerzését, elidegenítését, az elővásárlási jog gyakorlását szigorú feltételekhez köti, így minden esetben érdemes előre érdeklődi a tervezett jogügylettel kapcsolatban, ezért ha termőfölddel kapcsolatban kérdése merül fel, forduljon bizalommal kollégáinkhoz a honlapon feltüntetett elérhetőségek bármelyikén, ahol a szerződésszerkesztés személyre szabott ügyvédi díjáról és egyéb költségeiről is tud érdeklődni.

A szerződés szerkesztés munkadíja általában a szerződéses érték: 0,5-1,2%-a + áfa, de általában minimum: 60.000.- forint + áfa<.