Jogbérleti szerződés

×

Jogbérleti szerződés

A jogbérleti (franchise) szerződés fogalma a Ptk. (Polgári Törvénykönyv) szerint a következő:

Jogbérleti szerződés alapján a jogbérletbe adó szerzői és iparjogvédelmi jogok által védett oltalmi tárgyakhoz, illetve védett ismerethez kapcsolódó felhasználási, hasznosítási vagy használati jogok engedélyezésére, a jogbérletbe vevő termékeknek illetve szolgáltatásoknak a szerzői és iparjogvédelmi jogok által védett oltalmi tárgyaknak, illetve védett ismereteknek a felhasználásával, vagy használatával történő előállítására, illetve értékesítésére és díj fizetésére köteles.

Az értékesítés során a jogbérletbe vevő a saját nevében és saját javára jár el.

Az egyes szerződéstípusokra vonatkozóan egy egységes minta (iratminta, nyomtatvány, sablon) adása nehézkes, sok hibát rejthet, hiszen a tényleges tartalma alapján minden jogügylet más. Ezért ha szerződésével kapcsolatban kérdése merül fel, forduljon bizalommal kollégáinkhoz a honlapon feltüntetett elérhetőségek bármelyikén, ahol a szerződésszerkesztés személyre szabott ügyvédi díjáról és egyéb költségeiről is tud érdeklődni.

A szerződés szerkesztés munkadíja általában a szerződéses érték: 0,5-1,2%-a + áfa, de általában minimum: 40.000.- forint + áfa.