Betétszerződés

×

Betétszerződés

A betétszerződés fogalma a Ptk. (Polgári Törvénykönyv) szerint a következő:

Betétszerződés alapján a betétes jogosult a bank számára meghatározott pénzösszeget fizetni, a bank köteles a betétes által felajánlott pénzösszeget elfogadni, ugyanakkora pénzösszeget későbbi időpontban visszafizetni, valamint kamatot fizetni.

Különbséget tehetünk határozott időre szóló és határozatlan időtartamú betét között. Határozott időre szóló betét esetén a bank a betét összegét lejáratkor, vagy a betétes rendelkezése szerint köteles visszafizetni. Határozatlan időtartamú betét esetén a bank a betétes rendelkezése szerint, késedelem nélkül köteles visszafizetni a betét összegét.

Az egyes szerződéstípusokra vonatkozóan egy egységes minta (iratminta, nyomtatvány, sablon) adása nehézkes, sok hibát rejthet, hiszen a tényleges tartalma alapján minden jogügylet más. Ezért ha szerződésével kapcsolatban kérdése merül fel, forduljon bizalommal kollégáinkhoz a honlapon feltüntetett elérhetőségek bármelyikén, ahol a szerződésszerkesztés személyre szabott ügyvédi díjáról és egyéb költségeiről is tud érdeklődni.

A szerződés szerkesztés munkadíja általában a szerződéses érték: 0,5-1,2%-a + áfa, de általában minimum: 40.000.- forint + áfa.